November måned er lig med store flotte fladfisk på Øresund. Fiskeriet har været rigtigt godt det sidste stykke tid, og rigtigt mange flotte rødspætter er kommet op af Øresunds dyb.

5 havfiskere fra Skagen havfiskeklub tog den lange tur til Helsingør, for at deltage i 2 dages fiskeri på Øresund. Grandslam konkurrencen om lørdagen, hvor det var længden der var afgørende. Største rødspætte, ising og skrubbe kunne man veje ind.

Lørdag: Fiskeriet var forrygende lige fra starten. Flotte Skrubber på lavt vand, og isinger blev det til. Vi fiskede en del ved kobberværket på det dybe vand ca. 27 meter, og her var der rigtigt mange rødspætter. Og der var rigtigt mange. Fra min plads agter, væltede det bogstaveligt talt ind med rødspætter. Jeg havde vel nok 50-60 stk. oppe og vende, og gemte et par gode rødspætter, isinger og skrubber til indvejningen. Det var nok til at give mig sejren, og 20 Ambassadeur point i den vigtige udtagelse til landsholdet 2020, hvor der afholdes europamesterskaberne i havfiskeri på Øresund. Nr., 2 blev Cees Vader og Nr. 3 Thomas Rahbek.

Søndag: Fladfiskecuppen. Konkurrencen hvor der gives point for rødspætte skrubbe og ising. 3,2,1 point. Vi lagde hårdt ud i det gode vejr. Inge vind, og tilbage på den gode plads på 27 meter vand. Der var straks bid, og den ene rødspætte efter den anden kom op. Der var virkeligt mange fisk. Det var ingen grund til at sejle Øresund rundt, når denne plads bare blev ved og ved. Vi havde nogle fine lange drev med en god fart omkring 0,6 knob. Ved middagstid lå det helt klart af en del allerede havde rundet 40-50 måls rødspætter, hvilket jo er helt vildt. Det var stort set kun rødspætter der kom op. Der kom omkring 6-8 store kilos rødspætter op med den største på ca. 1,3 kg. Dagen sluttede kl. 14,30 havde bedste mand 71 rødspætter, samt et par isinger. Et totalt vildt resultat. Flere deltagere havde over 55 rødspætter. Bedste mand om søndagen blev Michael Lorenzen, nr. 2 Brian Jensen. Nr. 3 Niels Godsk Jørgensen.

Anders Wolff